Óriási eső zúdulhat le itthon: csak ez a 7 megye úszhatja meg ma a vihart

Óriási eső zúdulhat le itthon: csak ez a 7 megye úszhatja meg ma a vihart

agrarszektor.hu
Elsőfokú riasztást adta ki több több járásra is Magyarországon zivatar veszélye miatt hétfőre, emellett elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatar miatt 7 keleti megye kivételével az egész országban, 5 nyugati, észak-nyugati megyében pedig nagy mennyiségű eső vátható hétfőn. Az érintett területek elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat, illetve van, ahol 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat hétfőn.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

A HungaroMet tájékoztatása szerint hétfőn délelőtt előbb a Dunántúlon, majd egyre inkább a középső országrészben is előfordulhatnak zivatarok intenzív csapadék kíséretében. A déli, délutáni órákban a délnyugati országrészben valószínű zivatarok előfordulása, egy áthelyeződő hidegfronthoz kapcsolódva, amelyek környezetében viharos (60-80 km/h) széllökés, intenzív csapadék (15-25 mm) előfordulhat. A várható időjárás miatt több járásra riasztást adtak ki hétfőre zivatar miatt Magyarországon, emellett 7 keleti megye kivételével elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

5 megyében eső miatt adtak ki figyelmeztetést Magyarországon. A Dunántúl északnyugati felében ma a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban elérheti a 20 mm-t, az Alpokalján 30 mm-t is. Várhatóan Vas és Győr-Moson-Sopron megye nyugati felében lokálisan 30 mm feletti csapadék is hullhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 16. 13:31