Ez komoly? Hihetetlen, mennyibe kerül a dinnye ezeken a piacokon

Ez komoly? Hihetetlen, mennyibe kerül a dinnye ezeken a piacokon

agrarszektor.hu
Bár az utóbbi pár napban kis mértékben csökkent, továbbra is 10 százalékkal a tavalyi szint felett maradt a dinnye nagybani ára a lengyel piacokon. Ezt megelőzően egyedül 2022-ben volt áremelkedés a dinnye piacán szeptemberben.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Az előző 5 év átlagához és a tavalyi évhez képest csaknem 10%-kal magasabb a dinnye átlagára Lengyelország nagybani piacain. Szeptember első napjaiban pár százalékos áresés következett be, de ez csak annyit jelentett, hogy a korábban jellemző 1,3-3 PLN/kg (120-275 Ft/kg) között ársáv az 1,4-2,8 PLN/kg (130-255 Ft/kg) közötti tartományba mérséklődött - írta meg a FruitVeB.

Az utóbbi öt évben egyedül 2022 szeptemberében volt egyértelmű áremelkedés ezen a piacon. Az első őszi hónapban már egyértelműen csökkenést mutat a görögdinnye kínálata szerte Európában, ezért meleg időjárás esetén ezen a piacon ritka a csökkenő ártrend – a korábbi években ha valamelyest mérséklődtek is az árak, akkor is csak rövid időre és minimális mértékben. Valószínűleg ez a szezon nem lesz kivétel ez alól a szabály alól.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?