Hatalmas viharok jönnek Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

Hatalmas viharok jönnek Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős vagy borult idő lesz. Reggel, délelőtt átmenetileg kevesebb helyen, majd délutántól ismét egyre többfelé várható eső, záporeső, estétől érkezhet kiadósabb mennyiség. A Dunántúlon erős, viharos, míg délutántól, késő délutántól egyre nagyobb területen erősen viharos széllökésekre kell számítani! Az ország keleti felén csak helyenként élénkül meg a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Ma napközben a Dunántúl északnyugati felén a legerősebb széllökések egyre nagyobb területen meghaladják a 70 km/h-t. Késő délutántól várhatóan tovább fokozódik a szél, kiemelten a Soproni-hegység, Kőszegi-hegység, illetve a Bakony és a Balaton környezetében 90-110 km/h, késő estétől akár 110-120 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Az időjárási helyzetre való tekintettel a legmagasabb fokú, piros riasztás is kiadásra kerülhet elsősorban a fent említett térségekben, különösen a vasárnapra virradó éjszaka során - írja a met.hu.

Szombaton a délutáni, esti óráktól ismét egyre nagyobb területre terjed ki a csapadéktevékenység, amely vasárnap is folytatódik. Kitekintés vasárnap délig: szombat délutántól a lehulló csapadék mennyisége az ország túlnyomó részén meghaladja a 20 mm-t. A lehulló csapadék mennyisége várhatóan délkeleten lesz a legalacsonyabb, míg a nyugati és középső megyékben, illetve az Északi-középhegység térségében egy szélesebb sávban többfelé 30-50 mm feletti csapadékösszeg valószínű.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?