Ítéletidő jöhet Magyarországon: kiadták a riasztást

Ítéletidő jöhet Magyarországon: kiadták a riasztást

agrarszektor.hu
Vasárnap reggel a Dunántúlon a legerősebb széllökések sokfelé meghaladják a 70 km/h-t. Kiemelten a Soproni-hegység, Kőszegi-hegység, illetve a Bakony és a Balaton környezetében 90-110 km/h, de akár kezdetben még 110-120 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Éjfélig az azt megelőző 24 órás csapadékösszeg már csak kis körzetekben haladhatja meg a 20 mm-t, lokálisan esetleg a 30 mm-t. Délután az északi területeken egy-egy intenzív záport dörgés, villámlás kísérhet.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Napközben viharos széllökések továbbra is előfordulhatnak a Dunántúlon (egyre inkább a nyugati részeire korlátozódva), azonban a 90 km/h-t meghaladó széllökések gyakorisága, majd esélye is fokozatosan csökken. Vasárnap este már csak kevés helyen lehet viharos széllökés.

A Dunántúl nyugati felében, kétharmad részében a reggeli órákat követően gyengülni, szűnni kezd az eső, miközben délkelet felől terjeszkedik egyre kiterjedtebb esőzés. Éjfélig az azt megelőző 24 órás csapadékösszeg már csak kis körzetekben haladhatja meg a 20 mm-t, lokálisan esetleg a 30 mm-t. Délután az északi területeken egy-egy intenzív záport dörgés, villámlás kísérhet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 18. 14:59