Megdöbbentő képek: így önti el az árvíz Budapestet

agrarszektor.hu2024. szeptember 19. 13:28

Gőzerővel zajlik a felkészülés az árhullám budapesti tetőzésére, de a megemelkedett vízszint már mostanra is olyan területeket öntött el, ahol máskor a fővárosiak közlekednek vagy pihennek. Kollégánk, Ács András képein látható a helyzet, amely a következő napokban még súlyosabbá válhat.

Kedden éjjel kezdte el birtokba venni a Duna a budai és pesti alsó rakpartot, melyen aznap délután még sok látogató, turista nézte meg az áradó folyót.

Jövő hét közepén hagyhatja el Magyarország területét az árhullám tetőzése, Budapesten pedig szombaton éjjel várható a legmagasabb vízszint - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. Orbán Viktor közölte: a vízügy korábbi, a vízszint tetőzésével kapcsolatos előrejelzéseit továbbra is mérvadónak tekinthetik, a korrekciók néhány centiméteren belül vannak. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a jövő hét közepén hagyja el az országot a tetőzés déli irányba, és továbbra is azt várjuk, hogy a budapesti vízszint tetőzése valószínűleg szombat éjjel következik be - ismertette.

Címkék:
csapadék, árvíz, árvízvédelem, budapest, védekezés, katasztrófavédelem, árhullám, főváros, csapadékhullám,