Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.21. szombat

agrarszektor.hu2024. szeptember 21. 07:45

Derült, napos, száraz idő várható általában mérsékelt légmozgással - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.09.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.09.21.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.09.21.) napon.

2024.09.21. szombat: Derült, napos, száraz idő várható általában mérsékelt légmozgással.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható.
Késő estére többnyire 9 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.09.22 vasárnap: Derült, napos, száraz időben lesz részünk, néhol kevés gomolyfelhővel. A keleti, délkeleti szél Sopron térségében megélénkül. Délutánra 21 és 26 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Ilyen adalékkal vannak tele az élelmiszerek: sokan nem is tudják, mit esznek

Szinte már minden élelmiszerben vannak színezékek, és ezek jó esetben természetes, például növényi eredetűek. De miért kell egyáltalán színezni egy terméket? Sőt, akkortól, hogy egy alapanyagból termék lesz, már sokszor azt sem egyszerű megfejteni, hogy az tisztán növényi maradt, vagy részben állati eredetűvé vált.

Fillérekért veszik az almát az élelmes magyarok: így juthatsz hozzá olcsóbban

Az alma hazánkban is rendkívül nagy népszerűségnek örvend, azonban az idei almatermés mintegy 150 ezer tonnával kevesebb, mint az előző évben. Ennek jelentős oka az aszályos, száraz, forró időjárásban rejlik. A fákon lévő almatermés egy része napégetett lett, amelyek végül rothadásnak indultak, ez pedig a piaci árakon is meglátszik, ugyanis a legtöbb esetben egyelőre nem ment 400 forint alá az alma ára kilónként. A szedd- magad akciók hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mutatjuk, hogy hogyan és hol juthatunk akár 300 forintért is almához.

Megdöbbentő képek: így önti el az árvíz Budapestet

Gőzerővel zajlik a felkészülés az árhullám budapesti tetőzésére, de a megemelkedett vízszint már mostanra is olyan területeket öntött el, ahol máskor a fővárosiak közlekednek vagy pihennek. Kollégánk, Ács András képein látható a helyzet, amely a következő napokban még súlyosabbá válhat.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Akár félmillió forintot is érhetnek ezek a régi könyvek: bármelyik magyar polcán ott lapulhat egy

Nincs konkrét mérőeszköz arra, hogy mi számít különösen értékes, antik besorolású könyvnek, ám ha a családi könyvtár darabjai elég régiek és elég jó állapotban megőrződtek, esetleg még manapság felkapott kategóriába is tartoznak, jó eséllyel komoly értéket képviselhetnek. Ám érdemes kétszer meggondolni, hajlandóak vagyunk-e áruba bocsátani a családi kincseket, hiszen 1-1 darabnak nemcsak eszmei, hanem komoly szellemi és esztétikai értéke is van.

Kiderült a nagy sütőtök-titok: vigyázat, nem minden tök "nagydobosi", ami annak látszik

Sok jó dolog van az őszben, de az egyik legfantasztikusabb: nyakunkon a magyar sütőtök szezonja! A legtöbb töknek azonban nagyjából 3-5 hónap kell ahhoz, hogy mézédes legyen, a beérése azonban az éghajlattól, a fajtától és a növekedési feltételektől is függ. Októberben általában már jó sütőtökök kerülnek csak a zöldséges standokra, szeptemberben azonban még rányúlhatunk egy-egy éretlen példányra. Miből lehet tudni, hogy érett a tök? Erre is igyekszünk választ adni, de körképünkben arra is kíváncsiak voltunk, milyen szezonra számíthatunk 2024-ben, lesz-e drágulás?

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,