Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.22. vasárnap

agrarszektor.hu2024. szeptember 22. 07:45

Jobbára felhőtlen, száraz idő lesz általában mérsékelt légmozgással - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.09.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.09.22.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.09.22.) napon.

2024.09.22. vasárnap: Jobbára felhőtlen, száraz idő lesz általában mérsékelt légmozgással.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul. Késő estére 9 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.09.23 hétfő: Jobbára napos, száraz idő várható, de nyugat felől fátyolfelhőzet húzódhat térségünk fölé, és kevés gomolyfelhő is képződhet. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, Sopron környékén átmenetileg erős lökések is lehetnek. Délután 21, 27 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Erre sokan nem figyelnek a gyümölcsfák metszésekor: itt rontják el

Némely gyümölcsfák körül nagy mennyiségben találkozhatunk gyökérsarjakkal. Egy fa kivágása után még több ilyen jelenik meg. Idős fa ifjító metszése után pedig vízhajtások indulnak növekedésnek a vágott rész alól. Ha ezeket mind meghagyjuk, akkor nem sok termés várható a fától, de ha megfelelő ritkítást és metszést alkalmazunk, akkor e hajtástípusok alkalmasak egy megújult korona, vagy egy teljesen új gyümölcsfa kinevelésére.

Ilyen adalékkal vannak tele az élelmiszerek: sokan nem is tudják, mit esznek

Szinte már minden élelmiszerben vannak színezékek, és ezek jó esetben természetes, például növényi eredetűek. De miért kell egyáltalán színezni egy terméket? Sőt, akkortól, hogy egy alapanyagból termék lesz, már sokszor azt sem egyszerű megfejteni, hogy az tisztán növényi maradt, vagy részben állati eredetűvé vált.

Fillérekért veszik az almát az élelmes magyarok: így juthatsz hozzá olcsóbban

Az alma hazánkban is rendkívül nagy népszerűségnek örvend, azonban az idei almatermés mintegy 150 ezer tonnával kevesebb, mint az előző évben. Ennek jelentős oka az aszályos, száraz, forró időjárásban rejlik. A fákon lévő almatermés egy része napégetett lett, amelyek végül rothadásnak indultak, ez pedig a piaci árakon is meglátszik, ugyanis a legtöbb esetben egyelőre nem ment 400 forint alá az alma ára kilónként. A szedd- magad akciók hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mutatjuk, hogy hogyan és hol juthatunk akár 300 forintért is almához.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nyugati árak a pesti éttermekben, kocsmákban: alig piálnak már a magyar fiatalok

Az alkoholfogyasztási szokások világszerte jelentős átalakuláson mennek keresztül, különösen a fiatalabb generációk körében: az egészségtudatos életmód és a közösségi médiával kapcsolatos félelmek egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen választják az alkoholmentes italokat - ezt számos friss kutatás is alátámasztja. Nem csak külföldön, hazánkban is egyre erősebb ez a trend, ahogy azt Erdei Zsolt, a Brand Passion Group ügyvezetője is elmondta a Pénzcentrumnak adott interjúban. A beszélgetés során kitértünk még a turizmus és az alkohol egyre szorosabb összefonódására, amit már az Európai Parlament döntéshozói is felismertek. Ezzel párhuzamosan a prémium alkoholos termékek iránti kereslet növekedése és a minőségi választék bővülése új lehetőségeket teremt a piacon.

Ellepték a dínók a vidéki Magyarországot: mutatjuk, mennyiért láthatod őket testközelből

Itt az ősz, de még nem érdemes szögre akasztani a túracipőt és a kirándulós felszerelést. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt különleges élmény lehet a dinoszaurusz vadászat! Főleg, hogy országszerte találunk dínóparkokat, melyek nem csak, hogy élethűen elevenítik meg ezeket a különleges élőlényeket, de kiváló szórakozási lehetőséget biztosítanak a család apraja-nagyjának. A HelloVidék most sorra vette a vidéki Magyarország dínóparkjait, és megnéztük azt is, mennyibe kerül egy család számára ez a nem mindennapi kalandozás. Lássuk!

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,