Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.23. hétfő

agrarszektor.hu2024. szeptember 23. 07:45

Túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk kevés fátyolfelhővel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.09.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.09.23.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.09.23.) napon.

2024.09.23. hétfő: Túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk kevés fátyolfelhővel. A délies szél az Észak-Dunántúlon olykor megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.
Késő estére 12 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.09.24 kedd: Változó vastagságú felhőzóna vonul nyugatról kelet felé. Emellett hazánk nagy részén több-kevesebb napsütés is várható. Több helyen előfordul eső, zápor, eleinte a Dunántúlon, a nap második felében a Dunától keletre is. Helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében erős lökések is várhatók. Délután általában 22, 27 fokot mérhetünk, de a nyugati csapadékos tájakon hűvösebb lehet.

Friss híreink:

Itt tartunk: lassan nem lesz aki megtermelje a gyümölcsöt Magyarországon

Európa szerte probléma, hogy egyre kevesebben látnak lehetőséget a gyümölcstermesztésben, emiatt nincs megfelelő utánpótlás: amikor egy gazda életkora miatt abbahagyja a termelést, az utódlása sokszor megoldatlan. A gyümölcstermesztők alapvetően rosszabb helyzetben vannak, mint a zöldségtermesztők, már csak azért is, mert egyéves kultúrákban a zöldségtermesztő, ha úgy látja jónak évente válthat, míg a gyümölcstermesztő hosszú évekre, esetenként évtizedekre adott helyzetben találja magát, hiszen fajt, fajtát, technológiát sem tud váltani még akkor sem, ha a piaci helyzet ezt kívánná. Az Agrárszektornak egy gyakorló gyümölcstermesztő mesélt arról, hogy látja a helyzetet.

Erre sokan nem figyelnek a gyümölcsfák metszésekor: itt rontják el

Némely gyümölcsfák körül nagy mennyiségben találkozhatunk gyökérsarjakkal. Egy fa kivágása után még több ilyen jelenik meg. Idős fa ifjító metszése után pedig vízhajtások indulnak növekedésnek a vágott rész alól. Ha ezeket mind meghagyjuk, akkor nem sok termés várható a fától, de ha megfelelő ritkítást és metszést alkalmazunk, akkor e hajtástípusok alkalmasak egy megújult korona, vagy egy teljesen új gyümölcsfa kinevelésére.

Ilyen adalékkal vannak tele az élelmiszerek: sokan nem is tudják, mit esznek

Szinte már minden élelmiszerben vannak színezékek, és ezek jó esetben természetes, például növényi eredetűek. De miért kell egyáltalán színezni egy terméket? Sőt, akkortól, hogy egy alapanyagból termék lesz, már sokszor azt sem egyszerű megfejteni, hogy az tisztán növényi maradt, vagy részben állati eredetűvé vált.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ennyit kaszálnak a magyar sztárinfluenszerek a TikTok-on, YouTube-on 2024-ben

Mivel a média és sokszor a tartalomgyártók maguk is fényűző életmódot folytató személyekként ábrázolják magukat, egyre több embernek fordul meg a fejében, hogy belépjenek a digitális tartalomgyártás világába, azt remélve, hogy egyszer talán megélhetésük jelentős részét, vagy akár teljes egészét ezzel a tevékenységgel tudják majd biztosítani. Sokan azt hiszik, hogy elég olyan tartalmat gyártani, amelyre sokan kíváncsiak, a valóságban azonban számos faktor van, ami befolyásolhatja, hogy mekkora bevételre tesz szert valaki.

Tömegek keresik fel ezt a magyar régiót: mitől ugrott meg a népszerűsége?

A Tapolcai-tavasbarlang Magyarország egyik leglátogatottabb természeti látványossága, mely évente több mint százötvenezer turistát vonz. Ez a különleges barlang nemcsak a Balaton környékén látogatók, hanem a világ minden tájáról érkező turisták körében is népszerű. Felkerestük a tapolcai Tourinform irodát és közvetlenül a Tavasbarlangot is, hogy megtudjuk, miért is olyan különleges ez a hely, milyen látványosságok vannak a városban és hogyan védik a környezetet.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,