Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.27. péntek

agrarszektor.hu2024. szeptember 27. 07:45

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idővel indul a nap, de napközben dél felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.09.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.09.27.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.09.27.) napon.

2024.09.27. péntek: Nagyrészt erősen felhős vagy borult idővel indul a nap, de napközben dél felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet. Az északi, északnyugati harmadban elszórtan eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat, majd délutántól egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Ezzel szemben a déli, délkeleti tájakon napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel. A déli, délnyugati szél - az északnyugati, északi határ menti részek kivételével - ismét élénk, néhol erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 25 és 31 fok között várható, de a legtovább felhős északnyugati, északi határ mentén csak 20 fok közelében, néhol azalatt alakul a csúcsérték.
Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg jellegű fronthatás érvényesül, ezért az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál fejfájás, migrén, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság jelentkezhet. Nőhet a reakcióidő.

A következő napon várható időjárás

2024.09.28 szombat: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napos periódusok délelőtt inkább délkeleten, délután északnyugaton lehetnek. Északnyugaton néhol, másutt sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakul. A déli és a keleti országrészben akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Mindenütt északnyugatira, északira fordul a szél, és sokfelé megerősödik. Zivatar környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. Délután többnyire 16, 23, délkeleten, keleten 24, 27 fokot is mérhetnek.

Friss híreink:

Óriási veszélyt jelent egy szer, amit legálisan lehet használni az EU-ban

Korábban nem ismert veszéllyel fenyegeti a házi méhek túlélését az Európai Unióban még legálisan használható neonikotinoid egy új tanulmány szerint. A széles körben használt acetamiprid rovarölő szer más hatóanyagokkal kombinálva ugyanis mind a méhlárvák, mind a kifejlett példányok élettartamát lerövidítheti, ami akár a szer használatával kapcsolatos szabályozások szigorításához is vezethet.

Ezt ne hagyja ki! - Nagy meglepetés az Agrárszektor Konferencián

Előesttel bővül az idén a siófoki Agrárszektor Konferencia műsora, így már három napon keresztül, december 3-5. között találkozhatnak színvonalas szakmai programokkal a rendezvény résztvevői. A december 3-i előesten az agráriumot érintő meteorológiai előrejelzésekről, az agrárgazdaságra is hatással bíró várható gazdasági és belpolitikai eseményekről lesz szó, illetve mérlegre kerülnek a magyar élelmiszergazdaság Európai Unióban töltött elmúlt húsz évének tapasztalatai és a hazai agrárvállalkozások kitörési lehetőségei is.

Csak pénzkidobás a vadriasztó? - javában tart a vadgázolás csúcsszezonja

Az autósokat fokozott óvatosságra inti, a túrázókat pedig különös kalandra hívja a szarvasbőgés időszaka, amikor az alkonyati erdők visszhangoznak a gímszarvas bikák orgonáló hangjától. A vehemens állatok ilyenkor gyakrabban keveredhetnek a közutak közelébe, ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy az autókra szerelt vadriasztó kütyük valóban távol tartják őket.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Óvatosan, ezekre a házakra alig lehet most hitelt kapni: fájdalmasan sokat bukhat, aki benézi

Az elmúlt időszakot meghatározták az árvízzel kapcsolatos események. A korai felkészülés, előkészületek sok esetben elkerülhetetlenek voltak a komolyabb károk megelőzése érdekében. Ennek ellenére rengeteg otthon került veszélybe és sorra érkeztek a hírek az elárasztott területekről, házakról. Felmerülhet a kérdés, hogy megéri-e ezekre a gyönyörű, természetközeli helyekre költözni ilyen áron? Milyen lehetőségei vannak egyáltalán azoknak, akiknek az ingatlanja árterületen vagy hullámtérben van? Szakértőkkel beszélgettünk az árterületi házakról és mindenről, amit tudni érdemes ezekről a speciális ingatlanokról.

Fillérekért kapható az ősz legzamatosabb gyümölcse: így készíts belőle különleges lekvárt, házi ivólevet

Véget ért a nyár, azonban a befőzés szerelmeseinek most sincs oka az aggodalomra, hiszen rengeteg különleges szezonális gyümölcsnek épp most jön el a szezonja. Habár a boltok polcai és a piacok asztalai roskadoznak ilyenkor az izgalmasnál izgalmasabb gyümölcsök súlyától, mi most egy igazi klasszikushoz nyúlunk vissza: a múltkor elárultuk, hogyan készíthetünk ínycsiklandó lekvárt, ivólevet kajszibarackból, most pedig ehhez hasonló módon fogjuk feldolgozni a szaftos, aromatikus vilmoskörtét is.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,