Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.29. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.29. vasárnap

agrarszektor.hu
Nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen naposra fordul az idő - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.09.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.09.29.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.09.29.) napon.

2024.09.29. vasárnap: Nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen naposra fordul az idő. Kezdetben a középső országrészben, illetve hazánk keleti felén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és még előfordulhat gyenge eső, zápor - egyre kevesebb helyen. Délután a Duna-Tisza közén egy összeáramlás zóna mentén alakulhat ki néhol zápor, emellett ott maradhat legtovább felhős az ég. A Dunántúlon és a keleti harmadban erős, néhol viharos lesz az északi, északnyugati szél, másutt legfeljebb élénk széllökések várhatók.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű.
Késő estére 7 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.09.30 hétfő: Nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol átmenetileg megerősödik. Délután a nyugati országrészben délire fordul az áramlás. Délután 14, 19 fok valószínű.

Friss híreink:

Új őrület hódíthat Magyarországon: egyre több ilyen kert lehet itthon is

Az agrárerdészet egy nem is annyira új irányzat, mely egyre inkább nagy hangsúlyt kap majd a jövőben. Egy ilyen rendszert kicsiben, egy házikertben is felépíthetünk. Ahogy a természetben is a fák és az alattuk élő aljnövényzet kölcsönhatásban vannak, ugyanígy lesz ez a kiskertben is.

Kell metszeni ősszel vagy sem? Ezt rengetegen elrontják ilyenkor a kertben

A metszés egy olyan munka, amihez kiskertekben sokan félve fognak hozzá, ezért lehet, hogy inkább elhanyagolják, mondván mi van, ha elrontják? Egyáltalán mit lehet elrontani? Kell e félni ennek a műveletnek a következményeitől?

Óriási veszélyt jelent egy szer, amit legálisan lehet használni az EU-ban

Korábban nem ismert veszéllyel fenyegeti a házi méhek túlélését az Európai Unióban még legálisan használható neonikotinoid egy új tanulmány szerint. A széles körben használt acetamiprid rovarölő szer más hatóanyagokkal kombinálva ugyanis mind a méhlárvák, mind a kifejlett példányok élettartamát lerövidítheti, ami akár a szer használatával kapcsolatos szabályozások szigorításához is vezethet.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Valósággal megszállhatják a magyarok az erdőket: mindenki ide fog menekülni, egy korszak ér véget

A globális felmelegedés és a változó időjárási viszonyok egyre inkább átalakítják az utazási szokásokat. A mediterrán térséget sújtó hőhullámok elriasztják a nyaralókat,  a hűvösebb, északi desztinációk egyre népszerűbbé válnak, de a túrázás is népszerűbbé vált, mivel sokan a természetközeli, fenntarthatóbb kikapcsolódást keresik. Az éghajlatváltozás miatt egyre több ember keresi a kevésbé terhelt, zöld területeket, amelyek hosszú távon is biztonságos célpontok lehetnek. Farkas Péterrel, a Magyar Természetjáró Szövetségének kommunikációs és informatikai igazgatójával beszélgettünk a változó trendekről, a túrázás virágzásáról, az új generációk megszólításáról, a túlkütyüsített kirándulásról, valamint a térségben egyedülálló  Országos Kéktúráról, amiért még Skandináviából is hajlandóak ideutazni a legelszántabbak.

Rejtélyes dolog kezdődött a magyar erdőkben: mutatjuk, mi lehet az

Az ősz és a hűvösebb idő beköszöntével megérkezett a gímszarvasok párzási időszaka, azaz a szarvasbőgés. A különös jelenség időjárástól és földrajzi viszonyoktól függően augusztus végétől akár novemberig is tarthat. A rendőrség és a vadásztársaságok fokozott óvatosságra kérik a közlekedőket, mivel a párzás időszakában a vadak mozgása még kevésbé kiszámítható, mint máskor. Mészáros Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője a HelloVidéknek elmondta, mi az, amire feltétlen figyelnünk kell ilyenkor az utakon, valamint szóba került az is, hogy, mely területeken találkozhatunk leginkább szarvasbikákkal.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 29. 10:01
Hello vidék  |  2024. szeptember 29. 07:27