Hamar megjött a fagy: ekkora lehűlés már rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu2024. október 1. 09:47

Hétfőn napos idő volt, kivéve Szabolcs keleti részén, ahol felhősödés tapasztalható. A csúcshőmérséklet 13 és 19 fok között mozgott, a legmelegebb terület pedig Szécsény környéke volt. Éjszaka a hőmérséklet -3 és +7 fok közé csökkent, a legalacsonyabb értéket Lénárddarócon mérték, ahol -3,1 fokot regisztráltak.

Hétfőn általában napos időben volt részünk, de Szabolcs keleti csücskében több volt a felhő. A csúcshőmérséklet 13 és 19 fok között alakult, váratlanul a szécsényi mérőállomás környéke bizonyult a legmelegebbnek - írja a HungaroMet Facebook posztjában.

Éjszaka a felettünk lévő hideg légtömeg nyugalomba jutott, derült volt általában az ég, szél sem fújt, így erős volt az éjszakai lehűlés. Hajnalra végül -3 és +7 fok közé csökkent a hőmérséklet, az éjszaka során a két legalacsonyabb hőmérsékletet mérő állomásunk Zabar és Lénárddaróc fej-fej mellett haladt lefelé, az egyik órában Zabar vezetett, a másikban Lénárddaróc, végül utóbbi "nyert" egy tized fokkal. A legalacsonyabb hőmérséklet Lénárddarócon volt, itt -3,1 fokot mutatott a hőmérő.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
fagy, időjárás, hideg, hőmérséklet, lehűlés, ősz, fagypont, éjszaka,