Olyan meleg lesz, amilyen rég volt Magyarországon: nagy fordulat jön

agrarszektor.hu2024. október 9. 15:02

A Kirk hurrikánból továbbfejlődött mérsékelt övi ciklon hidegfrontja előtt erős délies áramlással érkezik a meleg, ezért csütörtökön meleg, nyári időjárás várható, a hőmérséklet 21-27 fok között alakul, de a Dunántúlon viharos lökések is kísérhetik a szelet. Délutánra a hidegfront záporokat és zivatarokat hozhat, majd pénteken szeles idő várható, a hőmérséklet pedig 5-6 fokkal esik majd vissza.

Újabb októberi nyári nap jön, csütörtökön ugyanis a Kirk hurrikánból továbbfejlődött mérsékelt övi ciklon hidegfrontja közelíti meg hazánkat, amelynek előterében erős délies áramlással meleg levegő érkezik fölénk. Nyári nap jön, délen 27 fok lesz csütörtökön. Az ország nagy részén napsütéssel, szeles idővel indul hét negyedik napja, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet - írja az Időkép.

Délután a Dunántúlra záporokkal, helyenként zivatarokkal megérkezik az említett hidegfront, nyugatira, majd északnyugatira fordul a szél, ezzel együtt visszaesik a hőmérséklet. Este, éjjel a front többfelé hoz csapadékot. A front mögött pénteken szeles idő várható, de egyre többfelé kisüt a nap. Eleinte keleten lehet szükség az esernyőkre, majd délután egy összeáramlás hatására az Eger-Szeged vonal mentén jöhetnek újabb záporok. A hőmérséklet 5-6 fokkal visszaesik, délután 15-21 fokot mérhetünk. A hétvége ezúttal napos, száraz időt ígér.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
nap, levegő, időjárás, hőmérséklet, szél, meleg, csúcshőmérséklet, ősz, október, délután, nyári, legmelegebb,