Hatalmas eső zúdult le Magyarországon: mutatjuk, hol volt a legdurvább

agrarszektor.hu2024. október 15. 12:59

A Bánkút-Debrecen vonaltól északkeletre csapadékosan indult a reggel, 10-12 mm eső hullott. Jelenleg erős északnyugati szél fúj, ami fokozhatja a hidegfront okozta kellemetlen tüneteket. Szerdán változékony felhőzetre számíthatunk, de jelentős csapadék már nem várható, a keleti és északkeleti részeken pedig napos idő valószínű, míg nyugaton több felhő lesz az égen.

A Bánkút-Debrecen vonaltól északkeletre igen csapadékosan indult a reggel, a borult égboltból itt néhol 10-12 mm eső hullott, mely alaposan meglocsolta a földeket. Élénk, a középső területeken erős északnyugati szél fúj jelenleg, amely fokozhatja a hidegfront okozta fejfájásunkat, migrénünket, valamint ingerlékenyebbek, feszültebbek lehetünk.  Az érintő hidegfrontot követően azonban egyre inkább egy anticiklon fogja átvenni az uralmat a Kárpát-medence időjárása felett - írja az Időkép.

Szerdán így változékony felhőzetre készülhetünk, de számottevő csapadék már sehol sem várható. Az ország keleti, északkeleti felén napos időben bízhatunk, míg nyugaton több felhő lehet majd az égen. Hajnalban északkeleten gyengén fagyhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
csapadék, eső, időjárás, esőzés, csapadékhiány, hidegfront, csapadékhullás, felhő, csapadékmennyiség, felhős,