Őrület, mennyiért árulják a paradicsomot ezeken a piacokon: mutatjuk

Őrület, mennyiért árulják a paradicsomot ezeken a piacokon: mutatjuk

agrarszektor.hu
Egy hónap alatt több mint duplájára emelkedett a hajtatott paradicsom átlagára Lengyelországban, és csak az előző héten, október közepén kb. 40%-os volt a drágulás. Jelenleg a csomagolt paradicsom nagybani átlagára 9,5-10 PLN/kg (880-925 Ft/kg) között alakul.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Ez a helyzet igen hasonlít a tavalyi forgatókönyvre, amikor október végén következett be egy igen jelentős drágulás. Az előző évben azonban ez csak három hétig tartott, utána az olcsóbb import letörte az árakat. Idén rövid távon meghatározó tényező lehet egyrészt az időjárás: mivel egy melegebb, naposabb időszak fellendíthetné a belföldi paradicsom kínálatát. Másrészt az import tételek árának csökkenése gyakorolhatna nyomást a lengyel nagybani árakra (akárcsak tavaly), ehhez viszont a mediterrán térségben kellene árcsökkenésnek bekövetkeznie. A lengyel piac számára a legfontosabb a spanyol árak alakulása lesz a közeljövőben, de Marokkó is fontos tényező - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?