Tiltott permetszereket foglalt le a NAV: ki nem találnád, hol találták

Tiltott permetszereket foglalt le a NAV: ki nem találnád, hol találták

agrarszektor.hu
Jövedéki termékeket kerestek, de tiltott rovarölő- és növényvédőszereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy magyar férfi portáján Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Mivel a talált termékek nem rendelkeztek érvényes forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel, azonnal zár alá vették őket.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az egyenruhások egy Tisza-parti község lakóházához érkeztek ellenőrzésre, adózatlan jövedéki termékeket keresve - írja közleményében a NAV. Első pillanatra úgy tűnt, hogy mindent rendben találtak a ház portáján, egészen addig, amíg a 21 éves férfi autója górcső alá nem került. A jármű csomagtartójából ukrán és lengyel útmutatóval ellátott növényvédőszerek kerültek elő. A termékekkel és azok beszerzésével kapcsolatban azonban a fiatalember nem kívánt nyilatkozni, csak annyit árult el, hogy azokat ő maga pakolta be autója csomagtartójába, hogy majd valakinek átadja. Az ismeretlen eredetű vegyszerek miatt a járőrök értesítették a Kormányhivatal területileg illetékes Növény- és Talajvédelmi Osztályát. A szakemberek megállapították, hogy a permetszerek nem rendelkeznek érvényes forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel, ezért a termékeket azonnal zár alá vették.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. október 22. 11:29