Kína nem tud hibázni: újabb rekordra készülnek

Kína nem tud hibázni: újabb rekordra készülnek

agrarszektor.hu
A kínai gabonatermelés az előrejelzések szerint idén rekordmagas, 700 millió tonna lesz - közölte pénteken a Mezőgazdasági és Vidékügyi Minisztérium. A várhatóan mérföldkőnek számító termés azután érkezik, hogy kilenc egymást követő évben a gabonakibocsátás 650 millió tonna felett alakult - számol be a Xinhua hírügynökség.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A kínai gabonatermés az előrejelzések szerint idén rekordmagas, 700 millió tonna lesz - közölte pénteken a Mezőgazdasági és Vidékügyi Minisztérium. A várhatóan mérföldkőnek számító termés azután érkezik, hogy kilenc egymást követő évben a gabonakibocsátás 650 millió tonna felett alakult - közölte a szaktárca egy sajtótájékoztatón.

EZ IS ÉRDEKELHET

Napokon belül végeznek

Csütörtökig az északkelet-kínai Heilongjiang tartomány, az ország legnagyobb gabonatermelője, a tartományi mezőgazdasági és vidékügyi hivatal szerint a termés több mint 90 százalékát, azaz mintegy 14,7 millió hektár vetésterületet takarított be.

Heilongjiangban idén júniustól júliusig hideg időjárás és tartósan esős időjárás volt, ami a tartomány számos részén akadályozta a termés növekedését. Han Zhimin, aki egy gabonatermesztő szövetkezetet vezet a tartomány fővárosában. A fejlett mezőgazdasági technikák és a modern gazdálkodási gyakorlatok segítettek neki átvészelni a katasztrófát, a terménybiztosítás pedig megóvta őt a pénzügyi gondoktól.

A kedvezőtlen időjárás ellenére is rekordtermés

A kínai gazdák különböző katasztrófáknak álltak ellen a gabonatermés elérése érdekében, mivel az ország az idén egyre gyakrabban előforduló szélsőséges időjárási eseményekkel küzdött, amelyek mind a könyörtelen hőséget, mind a heves felhőszakadásokat jellemezték.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?