A tudományos kutatás és a gyakorlati gazdálkodási tapasztalatok ötvözésével a projekt felkészítette a gazdaságokat a fenntartható termesztési módszerek sikeres alkalmazására. A projekt végére a résztvevő gazdaságok mind beépítették a téli zöldségeket a rendszeres vetésforgójukba. A hosszú távú cél az energiahatékony téli zöldségtermesztés megteremtése egész Ausztriában, csökkentve az importfüggőséget és környezetbarát alternatívát kínálva a fűtött üvegházi termelés helyett. Ez a kezdeményezés nemcsak az organikus zöldségtermelő gazdaságokat támogatja, hanem a fogyasztóknak is előnyös, mivel növeli a friss, helyben termesztett organikus termékek elérhetőségét a téli szezonban - írja a FruitVeB.

Ennek rossz vége lesz: a méhek tömeges pusztulása csak a kezdet?
Számos rovar populációja csökken, ami a terménymennyiségek csökkenésével jár - ez pedig az emberi egészségre is kihat.