Csatlakozz a klímaegyezményhez, csak akkor kereskedek veled!

agrarszektor.hu
A világ legnagyobb jelentőségű kereskedelmi egyezménye egyben a világ legelső klímavédelemhez kapcsolt megállapodása is lett. Az Európai Unió és Japán bebizonyította, hogy vámháborúk idején is hinni lehet a korlátok nélküli, egységes világban, és annak védelmében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Párizsban komolyan veszik a klímaegyezményt, és ennek fontosságáról sikeresen meggyőzték a közösség döntéshozóit is. A franciák már tavaly azt javasolták, hogy a jövőben minden szabadkereskedelmi egyezmény előfeltétele az éghajlat védelme legyen, vagyis a klímaegyezményhez való csatlakozás. A francia javaslatot Donald Trump amerikai elnök váltotta ki azzal, hogy kiléptette az Egyesült Államokat a párizsi megállapodásból.

 


Az Európai Unió Japánnal között szabadkereskedelmi egyezménye az első olyan megállapodás, amelyiknek kötelező eleme  a klímavédelem. A világ második és negyedik legnagyobb gazdasága egyetértett abban, hogy együtt dolgozzanak a párizsi éghajlati célok megvalósításán. A megállapodás szerint Japán és az EU törekedni fognak arra, hogy megkönnyítsék az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák kereskedelmét. A két térség szerződésével a világ legnagyobb szabadkereskdelemi zónája jött létre, és ezzel világosan kijelölték a követendő utat a többi ország számára is.

A megállapodás üzenet Donald Trumpnak is, aki sorra jelenti be protekcionista intézkedéseit, miközben hazájában az éghajlat kutatásától is megvonta a forrásokat. Az elnöknek meggyőződése, hogy nincs klímaváltozás, az erre való hivatkozás valójában piacvédelmi szándékot takar. Ugyanakkor egyre többször hallani, hogy nem mindenki vélekedik így az Egyesült Államokban. New York volt polgármestere, a milliárdos Michael Bloomberg 4 és fél millió dollárral támogatta a párizsi klímaegyezményt, dacára annak, hogy az USA hivatalosan már nem részese a programnak. Idei hír az is, hogy a New York-i városvezetés pert indított az öt legnagyobb kőolaj-kitermelő vállalkozás, a BP, az Exxon Mobil, a Chevron, a ConocoPhillips és a Shell ellen a globális klímaváltozáshoz való hozzájárulásuk miatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?