Vissza az egész? Vizsgálatot indítanak az uniós agrártámogatás miatt

agrarszektor.hu2024. szeptember 19. 11:29

Az EU ombudsmanja vizsgálatot indított a  mezőgazdasági támogatásokra vonatkozó bizottsági, sürgősségi módosítások ügyében – közölte csütörtökön az uniós szerv és a ClientEarth. A ClientEarth környezetvédelmi és jogi jótékonysági szervezet és a BirdLife-fel együtt „komoly aggodalmakat” fogalmazott meg a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó 386 milliárd eurós (429 milliárd dolláros) mezőgazdasági támogatásban végrehajtott gyors változás miatt.

A két civil szervezet júliusban panaszt nyújtott be az ombudsmanhoz, mondván, hogy a környezetvédelem felhígítása "fenyegeti a gazdálkodás jövőjét". Ezen túlmenően azt állították, hogy a Bizottság megsértette saját törvényeit, mivel nem végzett klímaértékelést a változtatások végrehajtása előtt. Az ombudsman augusztusban indított vizsgálatot, és hétfőn elküldte a kérdések listáját a Bizottságnak - írja a Reuters.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
környezetvédelem, gazdálkodó, civil-szervezetek, gazdálkodás, gazdálkodók, ombudsman, szervezet, panasz, civil-szervezet, fenyegetés, mezőgazdasági, környezetvédelmi, környezetvédő, szervezés,