Döntött a Tanács: elfogadták a Bizottság javaslatát az új szabályozásról

Döntött a Tanács: elfogadták a Bizottság javaslatát az új szabályozásról

agrarszektor.hu
Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a Bizottság javaslatát és 12 hónappal későbbre tolta az erdőirtást szabályozó uniós rendelet hatálybalépését. A rendelet alkalmazása így 2025. december 30-tól a nagy piaci szereplőkre, valamint a kereskedőkre, 2026. június 30-tól pedig a mikro- és kisvállalkozásokra vonatkozna.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Tanács már jóváhagyta az Európai Bizottság javaslatát az (EU) 2023/1115 uniós rendelet (EUDR) alkalmazásának kezdőnapját illetően. A Bizottság szerint a meghosszabbítási javaslat semmilyen módon nem kérdőjelezi meg a jogszabálynak az uniós társjogalkotók által elfogadott célkitűzéseit vagy lényegét. A 12 hónapos halasztás indoka, hogy fennáll annak a kockázata, hogy az érintettek 2024 végéig nem lesznek képesek teljes mértékben megfelelni a szabályoknak. A halasztás lehetővé tenné, hogy a tagállamok, harmadik országok, piaci szereplők és kereskedők kellően felkészüljenek az EU erdőirtás elleni szabályozására. A rendelet alkalmazása így 2025. december 30-tól a nagy piaci szereplőkre, valamint a kereskedőkre, 2026. június 30-tól pedig a mikro- és kisvállalkozásokra vonatkozna. A végleges jóváhagyás már csak az Európai Parlamenten múlik - írja a NAK.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. október 22. 11:29