Jön az Országos Fakitermelő Bajnokság: hat helyszínen csaphatnak össze a versenyzők

Jön az Országos Fakitermelő Bajnokság: hat helyszínen csaphatnak össze a versenyzők

agrarszektor.hu
A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokságban a professzionalizmus és a fizikai erő találkozik, hogy a világ egyik legveszélyesebb szakmájában az ország legjobb szakemberei mérhessék össze tudásukat. Ebben az évben 6 regionális fakitermelő csapatverseny szolgál területi előselejtezőként a végső döntőt megelőzően.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Idén is folytatódik a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság, amely az egyik legveszélyesebb foglalkozásban dolgozók szakmai tudását méri össze - írja közleményében a cég. A fizikai erőnlétre és a szakértelemre egyaránt szükségük lesz a versenyzőknek, akik többnyire az állami és a magán erdőgazdaságoknál, illetve a katasztrófavédelemben dolgoznak. Az országos bajnokság versenyszámai a fakitermelés során végzett feladatok gyors, pontos és biztonságos végrehajtását modellezik.

A hatékony és fenntartható erdőgazdálkodáshoz precíz, szakmailag felkészült és technikailag jól felszerelt fakitermelőkre van szükség, a munkavédelmi szempontok maximális figyelembevételével - hangsúlyozta az országos versenysorozatot szervező és koordináló Andreas Stihl Kft. ügyvezetője. Bakon Gábor szerint az elmúlt időszaban felértékelődött a természet kezelésével kapcsolatos munka a klímaváltozás kapcsán, és a nagy precizitást igénylő munkát csak profik tudják elvégezni. "Ezt a professzionalizmust mutatja meg a verseny a laikusoknak" - fogalmazott az ügyvezető, megjegyezve: a rendezvények nemcsak szakmai fórumot és fejlődési lehetőséget biztosítanak a szakembereknek, hanem a családi programoknak, a közösségi élményeknek köszönhetően az összetartozást is erősítik.

A 2020-as versenysorozat állomásai:

  • április 25. Császár, nyugat-dunántúli régió (szervező partner: Vértes Erdő Zrt.)
  • május 2. Orfű, dél-dunántúli régió (szervező partner: Mecsekerdő Zrt.)
  • május 9. Ásotthalom, dél-alföldi régió (szervező partner: Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium)
  • május 16. Pilisszentiván, közép-magyarországi régió (szervező partner: Pilisi Parkerdő Zrt.)
  • június 6. Keszeg, közép-magyarországi régió (szervező partner: Ipoly Erdő Zrt.)
  • augusztus 1. Varbó-Fónagyság, észak-magyarországi régió (szervező partner: Északerdő Zrt.)

A legjobb 8 csapat kvalifikálja magát az országos döntőbe, amelyre augusztus 29-én, Bükkzsércen kerül sor. Hasonló szabályok szerint a korábbi versenyek nyertesei idén is összemérik tudásukat. A Bajnokok bajnoka versenyt idén is Szegeden rendezik, május 23-án.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06