agrarszektor.hu • 2020. november 24. 14:45
Érzékszervi minősítés, élelmiszerjelölés, tápanyagszámítás és innovatív technológiák - csak néhány téma a Szent István Egyetem (SZIE) gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzési ismeretanyagából, amelyre 2021. január 15-ig még lehet jelentkezni, tudhattuk meg az egyetem közleményéből.
Az évek óta sikeresen indított gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzés a Szent István Egyetem Budai Campusán, az Élelmiszertudományi Karon zajlik, két féléves időtartamban. Az érdeklődők egy gyakorlatorientált kurzus keretein belül szerezhetnek tapasztalatot az egyes iparágak elismert szakembereitől, a szükséges ismereteket pedig az ország legjobban felszerelt képzési helyein sajátíthatják el. A képzés célja, hogy aktívan hozzájáruljon a gyümölcs-zöldségfeldolgozó ágazat szakember utánpótlásának és szakmai presztízsének növeléséhez.
A képzés felsőfokú, munka mellett is végezhető - végzettségtől függően - diplomával elismert oktatást kínál a gyümölcs-zöldségfeldolgozás iránt érdeklődők, valamint ezen a területen dolgozók részére. A tanfolyam ugyanakkor más szektorban - például vendéglátás, kereskedelem vagy éppen az élelmiszeripar más szegmenseiben - dolgozó szakemberek számára is kiváló lehetőséget biztosít ismereteik elmélyítéséhez, bővítéséhez. A képzés továbbá azon lelkes érdeklődők számára is nyitva áll, akik tudatos fogyasztóként szívesen betekintést nyernének az élelmiszeripar e különleges területébe.
A tananyag egyedülálló komplexitással foglalja össze az ágazat megismeréséhez szükséges ismereteket, a fajtaismeretektől, a feldolgozás-technológiákon át a kereskedelemig bezáróan. Mindezeknek köszönhetően a hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel nem csak egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására lesznek alkalmasak, de akár egy saját kisüzem irányítására is.
A képzés összeállításánál a piac által elvárt ismereteket, az elmélet és gyakorlat összhangját is szem előtt tartották a képzés oktatói, melynek során a gyakorlati ismereteket az Élelmiszertudományi Kar Élelmiszertechnológiai Intézetének kitűnően felszerelt laborjaiban és saját tanüzemeiben mélyíthetik el készségszinten a hallgatók.
A sikeres képzés elvégzését követően alapképzettségtől függően szakmérnöki vagy szaktanácsadói diplomát szerezhetnek a jelentkezők. A felsőfokú képzettséggel nem rendelkező jelentkezők részére, részvételt tanúsító igazolás kerül kiállításra.
Jelentkezési határidő: 2021. január 15.
A képzés időtartama: 2 félév (kéthetente pénteken és szombaton)
A képzés díja: 300.000 Ft/félév
A képzés kezdete: 2021. február 12.
Az érdeklődők valamennyi, a képzéssel kapcsolatos részletről, valamint a jelentkezés módjáról az alábbi oldalon, vagy a képzés Facebook oldalán tájékozódhatnak. Bármilyen kérdés esetén a Szent István Egyetem munkatársai a konzerv@szie.hu e-mail címen állnak rendelkezésre.