Merész ötlettel állt elő a magyar gazdaság: ezzel szakítanának nagyot a boltokban

Merész ötlettel állt elő a magyar gazdaság: ezzel szakítanának nagyot a boltokban

agrarszektor.hu
A hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. zöldség-gyümölcs értékesítéssel foglalkozik, 2021-ben körülbelül 16 ezer tonna terméket adtak el, főként a belföldi piacra, de exportra is jutott az áruból. A cég üvegházakban, hidrokultúrás módszerrel és megújuló termálenergiával termel, egyik fő célkitűzésük, hogy a téli időszakban, amikor hiány van egyes zöldségekből, a modern technológiáknak köszönhetően, ott tudjanak lenni nagy mennyiségben a termékeikkel az áruházak polcain. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év kertészete a Hódkertész Kft. lett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Hódmezővásárhelyen található Hódkertész Kft. zöldség-gyümölcs értékesítéssel foglalkozik, a cég ma már több mint 40 hektáron termeszt paradicsomot, kígyóuborkát, hegyes erős, valamint TV paprikát - mondta az Agrárszektornak Feczák Tamás, a cég ügyvezetője. A Hódkertész Kft. 2021-es árbevétele elérte a több mint 6 milliárd forintot, és nagyságrendileg 16 ezer tonna terméket adtak el tavaly. Fő céljuk a belföldi piacok ellátása, valamint az oda történő értékesítés, emellett 4 éve az export irányába is elindult az áru értékesítése. A termelés új modern üvegházakban történik, teljesen automatizáltan, hidrokultúrás módszerrel, a fűtés pedig megújuló termálenergiával működik.

Engem minden egyes reggel, amikor munkába indulok, azok a tényezők motiválnak, hogy, hogyan lehet ezeket a termékeket minél jobban és szebben a multik polcaira helyezni, és eladni a vevőknek. A következő években a legjobban azt lehetne kihasználni, hogy nyáron kevesebbet termelünk, télen pedig, amikor hiány van, akkor a termálenergiával, illetve a megvilágítással ott tudjunk lenni az áruval az áruházak polcain

- mondta lapunknak Feczák Tamás.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év kertészete a Hódkertész Kft. lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?