Komoly kedvezményt kaphat most rengeteg vállalkozás Magyarországon

Komoly kedvezményt kaphat most rengeteg vállalkozás Magyarországon

agrarszektor.hu
A vállalkozások támogatása és a beruházások ösztönzése érdekében a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. lefelezte, a legfontosabb termék esetében pedig nullára csökkenti kezességvállalási díjait - jelentette be hétfői közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter mint tulajdonosi joggyakorló a gazdasági növekedés helyreállításának támogatása érdekében arra utasította a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-t, hogy érdemben csökkentse kezességvállalási díjait. Ennek megfelelően a Garantiqa - összhangban a kormány gazdaságösztönzési céljaival - január 22-től, azaz hétfőtől kezdődően, jelentősen csökkenti kezességvállalási díjait.

A díjcsökkentés eredményeképpen a gazdaságfejlesztési szempontból egyik legfontosabb Széchenyi Kártya Program MAX+ esetében, a beruházási hitelek körében 0%-ra mérséklődhet az ügyfél által fizetendő garanciadíj, ami jelentős segítséget jelent a vállalkozásoknak - emelte ki az NGM. A döntés az SZKP MAX+ folyó- és likviditási hitelek esetében pedig azt jelenti, hogy a garanciadíjak a felére csökkennek a magyarországi kis és középvállalkozások számára. Ez összeségében azt jelenti, hogy a Széchenyi Kártya Programon belül a hitelköltségek akár 30 bázisponttal is csökkenhetnek.

A kezességvállalási díjak csökkentése hozzájárul, hogy a hazai vállalkozások többet ruházzanak be, amely a kkv-szektor megerősödésén túlmutatóan egyaránt hozzájárul a versenyképesség növeléséhez és a gazdasági növekedés helyreállításához. A közlemény hangsúlyozza, hogy a kormány célja, hogy az infláció tavalyi sikeres visszaszorítását követően 2024-ben helyreállítsa a gazdasági növekedést és újra dinamikusan, 4% körüli mértékben bővüljön a gazdaság.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?