Durva viharok tarolják le az országot: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

Durva viharok tarolják le az országot: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

agrarszektor.hu
Komoly felfrissülést hoz az országba az érkező hidegfront, nyugaton már többfelé 15 fokot zuhant a hőmérséklet a zivatarok mögött szombat estére. Az OMSZ több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az érkező zivatarok miatt, amelyek felhőszakadással, jéggel és szélviharokkal járhatnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megérkezett a várva várt hidegfront, a Dunántúl északi felén, a főváros térségében és az északi tájakon sorra alakulnak a zivatarok - írja az Időkép. Nyugaton nagyon zuhant a hőmérséklet, véget vetett a forróságnak a front, Szombathelyen 36-ról 21 fokra hűlt le a levegő a zivatarok mögött. Így vonulnak a zivatarok a fronttal: 

A fronthoz tartozó zivatarokat felhőszakadás, villámlás, helyeneként aprószemű jég és viharos lökések kísérik, mögötte pedig már jócskán lehűlt a levegő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombatra zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Somogy, Bács-Kiskun, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?