Meredek zuhanásba kezdett a szója

agrarszektor.hu
Az időjárási hatások uralták a hétfői napot az árutőzsdén. A búza árát a csapadék hiánya és a túl sok nedvesség egyaránt feljebb vitte, a szóját a dél-amerikai termőterületek javuló kilátásai taszították a mélybe.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Miközben Amerika az elhúzódó szárazság őszi vetésre gyakorolt negatív hatásával kénytelen szembenézni, addig Ausztráliában a túlságosan csapadékos időjárás fenyeget komoly minőségromlással. Hétfőn ez még csak minimális emelkedésben mutatkozott meg, az árfolyam egy centet tudott emelkedni a 865 dollárcentes pénteki záróárfolyamhoz képest, ám holnap valószínűleg erőteljesebb növekedésbe kezd.


A szója ezzel szemben komolyabb mértékben indult el lefelé, mivel erőteljesen javultak a dél-amerikai vetésterületek kilátásai, ahol az elmúlt héten Argentínában a túlságosan sok csapadék, Brazíliában szárazság nehezítette a vetést. A pénteki záráshoz képest hétfőn 22 centet esett az árfolyam mindezek következtében, s bár a szója az 1500 centes szint felett maradt, valószínűsíthetően át fogja törni a hét további részében. A hétfői napot 1504 centen zárta. 

A kukorica továbbra is folytatta lassú lecsorgását, hétfőn négy centes csökkenés után 735 centen zárt az árfolyam. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?