25 éve nem voltak ilyen rossz körülmények az USA-ban

agrarszektor.hu
A nyolcvanas évek közepe óta nem voltak ennyire kedvezőtlenek a búza vetési körülményei az USA-ban, a szója árát ellentmondásos hírek tolták egyelőre magasabb tartományokba.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egyre romló terméskilátásokkal néz szembe Ausztrália, ahol az aratást túlságosan csapadékos időjárás nehezíti. Amerikában a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt már csak 39 százalékra jósolja a hétfői USDA jelentés a jó/kiváló minőségű búza arányát a déli területeken. Ez az árfolyam változásán is jól láthatóan tükröződött, 11 centet emelkedve 877 centen zárt kedden a búza.


A szója árát vegyes hírek befolyásolták, egyelőre a pénteki WASDE jelentéssel szembeni várakozások győzedelmeskedtek, sokak szerint ugyanis a szójatermelés növekedése a vártánál alacsonyabb mértékű lesz. A javuló dél-amerikai kilátások azonban határt szabtak a növekedésnek, így az 12 centes emelkedést követően végül 1516 centen megállt.


A kukorica árfolyamának mozgását továbbra is az oldalazás határozta meg, igaz a többi termény ezúttal pozitív irányba húzta magával, így 5 centet emelkedni tudott, 741 centen zárta a keddi napot.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?