1400 cent alatt a szója, óvatosabban halad lefelé a búza

agrarszektor.hu
Tartósan 1400 cent alá csökkent a szója árfolyama, innen már csak lejjebb vezet az út a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint. A búza javuló fundamentumai következtében ugyancsak további áresésre kell számítani, a kukorica is hasonlóképpen alakul.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tegnap még csak megközelítette, a mai kereskedés során azonban már bőven át is törte az 1400 centes szintet a szója árfolyama, melyet a mai zárásra 1370 centes szintre lehet várni. Hétfőn azonban már az 1350 cent megközelítése sem elképzelhetetlen, továbbra sem látni jelét a csökkenő trend akár csak megfordulásának.


Utóbbi megállapítás a búzára is igaz azzal a kitétellel, hogy a szójával ellentétben árfolyama a legutóbbi hétfői nagy zuhanás után óvatos oldalazó mozgást végez, folyamatosan kóstolgatva 850 centes támaszát. Javuló fundamentumai azonban egyre inkább afelé mutatnak, hogy ez a jelenleg lassú lecsorgás jövő hétre akár nagyobb sebességfokozatra is kapcsolhat.


A kukorica piacát a jelentős kereslet szinte teljes hiánya határozza meg. A tegnapi napon 721 centen záró kukorica esetében ugyancsak a lassú csorgásról beszélhetünk, ami nem csupán a mai napon látszik folytatódni, de egy hét múlva ilyenkor már 700 cent körüli szintet is láthatunk.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?