Csalóka kilátások

agrarszektor.hu
Határozottan felfelé kereskedik ma a szója, ám a Solar Capital árutőzsdei kereskedője óva int attól, hogy ebből messzemenő következtetéseket vonjunk le. A változatlanul lefelé mutató fundamentumok a búza esetében is inkább negatív irányú árfolyamváltozást vetítenek előre Länger Péter szerint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ismét az 1400 centes szint közelében jár a szója ára, azonban ez leginkább csak a múlt heti erőteljes csökkenés utáni jellemző visszapattanás, technikai jellegű kiigazítás. Ereje azonban valószínűleg kitart a mai napon, ám ezután ismét csökkenőbe fordul a várakozások szerint, így a héten valószínűleg az 1350 cent körüli árfolyamszint elérésére lehet számítani.


A búza piacát egyelőre minimális növekedés melletti oldalazás jellemzi, érezhetően nagy a törekvés, hogy a 840 centes támasz fölé tornázzák az árfolyamot, tartós eredményre azonban nem lehet számítani. Az USDA 17-én publikált adatai szerint a kereslet csökkenése miatt közel 50 millió vékával csökkenhet az export, miközben a készletek jövőre 704 millióra nőnek, így nagyon is valószínű a támasz hamarosan bekövetkező áttörése és a 770-750 cent közötti sávba való kerülés. Az árfolyam változására hatással lehetnek továbbá a jelenleg érvényben lévő exportkorlátozások, melyek eltörlése újabb lökést adna a csökkenő tendenciának.


A kukorica esetében továbbra is kitart az oldalazás, az elmúlt héten tapasztalt növekedés a mai napon is hasonló mértékben folytatódik. Ugyanakkor hiába tart egyelőre magabiztosan a 740 centes ellenállási szint felé, sokkal valószínűbb, hogy akár már a hét vége felé 700 körüli centekre esik vissza. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58