Csendes átfordulás

agrarszektor.hu
Eseménytelen napot zár tegnap a chicagói árutőzsde, a minimális korrekciós emelkedés után ma már nagyon valószínű, hogy folytatódik az árfolyamok csökkenése a nagy hármas mindegyikénél - mondta el Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Minden erőfeszítése ellenére a szója árfolyama nem tudott az 1400 centes szint felett maradni, 11 centes visszapattanásával csak 1394 centig jutott. Ma már valószínűleg csökkenőbe fordul a trend, és tovább halad az 1350 centes szint felé.


A kukorica újabb 11 centet növekedett a tegnapi napon, megközelítve, de nem elérve a 740 centes szintet. A mai napon valószínűleg már itt sem tart ki az árfolyam emelkedése, a hét további részében lassú lecsorgás várható.


A búza emelkedésére számítók bíztató híreket kaptak a téli búza várható minőségéről, az előrejelzés által megállapított jó és kiváló minőség 34 százalékos aránya messze elmarad a tavalyi 50 százaléktól. Ugyanakkor a betakarítás még messze van, jelenleg pedig jóval erősebben hat az export visszaesése, ha ezen a területen nem történik komolyabb változás, úgy nem érdemes az árfolyamváltozás irányának megfordulására várni. A tegnapi napot még 3 centes plusszal 841 centen zárta, ma azonban már határozottan megindult 835 centes első támasza felé.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58