Egyelőre az optimizmus jegyében zajlik a kereskedés az árutőzsdén

agrarszektor.hu
A nagy hármas mindegyike növekedni tudott a tegnapi napon, ezzel együtt többnyire továbbra is csak korrekciós mozgásokról beszélhetünk a Solar Capital árutőszdei kereskedője szerint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A növekedés kifulladása helyett magasabb sebességre kapcsolat a szója árfolyama, mely 18 centes növekedés mellett ellenállási szintje közelében mozgott. Ugyanakkor a fundamentumok továbbra sem változtak jelentősen, és továbbra is az ellenkező irányba mutatnak, így sokminden múli azon, hogyan alakul a mai napon a kereskedés. Amennyiben sikerül áttörni az ellenállási szintet, úgí nem kizárt az sem, hogy 1450-80 cent körüli szintre korrigál vissza az árfolyam, de ez a jelenlegi állás fényében a kevésbé valószínű forgatókönyv.

A kukorica ugyancsak folytatta három napja tartó növekedését, melynek fényében már sokan a 750 centes ellenállási szint fölé kerülést sem tartják elképzelhetetlennek. Valójában ennek azonban roppant kicsi a realitása, félő hogy még a szint megközelítése előtt megfordul a trend. A tegnapi napot mindenesetre 743 centen zárta.

A búza piacát kedden a teljes érdektelenség jellemezte leginkább, az eddigiekben tapasztalható óvatos, oldalazó mozgást mutatta tegnap is az árfolyam. A ma délután publikálandó termésadatok talán kimozdíthatják valamelyest a holtpontról, ellenkező esetben nem lehet komolyabb mozgásokra számítani.

 

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?