Növekedéssel indított hálaadás után az árutőzsde

agrarszektor.hu
A hálaadás miatt csütörtökön nem nyitott ki a chicagói árutőzsde, a pénteki rövidített nap pedig érdemi változásokat és volument nélkülöző kereskedést látott. A gyakorlatilag két napos szünetet követően mindhárom árfolyam felfelé indult el, de a Solar Capital árutőzsdei kereskedője óva int a túlzott bizakodástól.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vélhetően leginkább csak az ünnep miatt kényszerszünet hatása áll az árfolyamok emelkedése mögött, mely rövidebb távon ugyan folytatódhat, de a fundamentumok változatlansága miatt továbbra is inkább a negatív irányú változások a valószínűbbek Länger Péter szerint. A mai nap sztárja mindenesetre egyértelműen a kukorica, mely 745 centes ellenállását áttörve már 751 centnél tart. A lendület legnagyobb erejét az USDA heti exportjelentése szolgáltatta, mely a várt 12-17 millió vékás heti exporteladások helyett 38 millió vékáról számolt be.

Az exportjelentés révén jó híreket kapott a szója is, főképp a szójaolaj eladásai bizonyultak kimagaslónak. Jelenleg 1418 centes nyitóárfolyamához képest 8 centes emelkedésben van, mellyel már át is törte 1425 centes ellenállási szintjét.

A búza árfolyamát is elsősorban a ma reggeli exportjelentés lökte felsőbb tartományokba, a várt 8-15 millió vékás eredmény helyett 24,15 millió vékáról számolt be az USA agrárminisztériuma. Az árfolyamemelkedés egyelőre itt a legalacsonyabb, ugyanakkor már csak egy cent választja el első ellenállási szintjének áttörésétől, így valószínűleg a búza árfolyama is beáll a sorba a nap végére.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58