Lendületben a búza árfolyama

agrarszektor.hu
Az elmúlt héten az USDA riport hatása dominálta a piacot, mely általánosságban véve igen kedvezőnek bizonyult. Míg a szója és a kukorica piacai pillanatnyi levegővételhez jutottak, addig búza technikailag ki tudott lépni a csökkenő trendből - mondta el a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Január harmadik hete végre egyértelműen a búza lendületes növekedését hozta magával, a hétfői 761 dollárcentes nyitáshoz képest a mai napig 36 centtel tudott emelkedni. Ez egyfelől közel 5 százalékos növekedést jelent, ugyanakkor a 800 centes árszintet megközelítve a csökkenő trendből való kitörést is egyben. Länger Péter szerint ennek köszönhetően az elkövetkezendő időszakban viszonylag tartósan a 800-820 centes sávban tud maradni az árfolyam, valószínűleg csak a 820-830 centes szintet elérve indul meg újra lefelé.


Korántsem fest ennyire rózsás képet a szója, habár immár második hete figyelhető meg minimális javulás az árfolyamváltozásokban. Ennek mértéke azonban minimális, ráadásul a fundamentumok komolyabb változása híján nem várható komolyabb kitörés. Vélhetően leginkább a búza keltette pozitív hangulat rángatja feljebb az árfolyamot, valószínűleg lassan lassú lecsorgás veszi kezdetét, melynek következtében két héten belül visszatérhet az 1400 dollárcentes szint alá.


A kukorica esetében határozottan lefelé irányuló korrekció várható, ahogy a szójánál úgy itt is elsősorban a kedvező hangulat számlájára írható a növekedés. Minimális potenciál még akad benne, a minimálisan emelkedő trend egyelőre a mai napon sem tört meg, ugyanakkor hamarosan elérheti maximumát, ahonnan már csak lefelé vezet az út. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?