Átadták az Axiál telephelyét Zalaegerszegen

agrarszektor.hu
Az agrárgazdaságon belül hatalmas szegmens a mezőgazdasági gépipar. Az elmúlt tíz évben a gazdák mintegy 770 milliárd forintot ruháztak be új technológiába, gépvásárlásokba. A termelés költségeiben a technika, a gépipar mintegy 30-40 százalékot tesz ki, ezért alapvető, hogy a termelők korszerű, költséghatékony módon tudjanak gazdálkodni - hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a mezőgazdasági és építőipari gépek értékesítésével, javításával, alkatrészek forgalmazásával foglalkozó Axiál Kft. telephelyének átadásán Zalaegerszegen, pénteken.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hozzáfűzte: a gép- és alkatrészellátásban, a szerviz-biztosításban az Axiál a piacvezetők között van. Az új beruházással a nyugat-dunántúli régióban még közelebb kerülhetnek a gazdákhoz, megbízhatóbb módon tudnak hozzájárulni a mezőgazdasági termelés zavartalanságához. A zöldmezős beruházás keretében épült telephely kiépítése több mint 500 millió forintba került. A bajai központú, összesen 540 főt foglalkoztató cég a szolgáltatások színvonalának növelése érdekében az elmúlt két évben mintegy 2 milliárd forintot fordított az új beruházásokra és a meglévő vidéki bázisok korszerűsítésére, az idén pedig további 1,5 milliárd forintot különítettek el erre a célra.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) köszöntőjében azt mondta: a gazdaság, mezőgazdaság iránti bizalmat jelenti, hogy az ország legnagyobb mezőgazdasági gépeket forgalmazó vállalata a nem klasszikusan mezőgazdasági megyében is lát perspektívát. Méltatta, hogy a helyi gazdálkodók korszerű gépekhez, szolgáltatásokhoz juthatnak, pénzügyi szolgáltatással kiegészítve, a város pedig iparűzési adó tekintetében számíthat jelentős bevételre.

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a zalaegerszegi telepet azért hozták létre, hogy közel legyenek a termelőkhöz, és bármikor tudjanak segítséget nyújtani. Megjegyezte: gépet vásárolni akár interneten keresztül is lehet, de a karbantartáshoz, javításhoz szakmai támogatás kell.

Zalaegerszegen 1993 óta működik Axiál telephely, jelenleg 20 dolgozót foglalkoztatnak. Az alkatrész- és szervizszolgáltatási tevékenység mellett mezőgazdasági, építőipari és raktár-technológiai gépeket is értékesítenek, bérbe adnak, valamint bérmunka szolgáltatásokat is végeznek. Tavaly a szervizesek közel 8 ezer üzemóra alatt 96 gépet szervizeltek és üzemeltek be.

A zalaegerszegi telephelyet 18 ezer négyzetméternyi területen hozták létre, az épületek alapterülete 1700 négyzetméter. Az Axiál Kft. 15 telephelyen közel 417 ezer négyzetméteren működik, a fedett szervizműhely kapacitása pedig meghaladja az 5 ezer négyzetmétert.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02