Újabb miniszter neve szivárgott ki az új kormányból

agrarszektor.hu
Orbán újra bizalmat szavazott a vidék első emberének.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Felkérte Orbán Viktor miniszterelnök Fazekas Sándort, hogy a következő kormányban is ő legyen a vidékfejlesztési miniszter - értesült az agrarszektor.hu. Valószínűsíthető, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vezetésében sem lesznek jelentős változások.

Értesüléseink szerint Orbán Viktor csütörtökön kérte fel a VM jelenlegi vezetőjét, hogy folytassa munkáját a következő kormányzati ciklusban is. Ezzel beigazolódtak az agrarszektor.hu korábbi információi, amelyek szerint Fazekas maradhat a VM élén, és úgy is készült, hogy folytathatja eddigi munkáját a tárca vezetőjeként.

A döntés egyúttal azt is jelenti, hogy Fazekas nyerte meg azt a csatát, amely a vidékfejlesztési miniszterségért folyt. Többen lobbiztak ugyanis azért, hogy az újabb Orbán-kormányban átvegyék a VM-vezetését. Még Kósa Lajos debreceni polgármester neve is szóba került, aki a korábbi hírek szerint valamilyen kormányzati pozícióra tör.

A mostani döntéskor Fazekas mellett szólhatott, hogy az áprilisi országgyűlési választásokon fölényesen nyerte meg egyéni választókerületét Karcagon. Ugyanígy győzött több más, államtitkári posztot betöltő VM-vezető is, ezért az valószínűsíthető, hogy a tárca felső vezetésében sem lesznek jelentősebb változások. Már az eddigi VM-vezetés lehetséges "bebetonozását" vetítette előre az is, hogy számos fontos minisztériumi pozícióban lévő fideszes agrárpolitikus előkelő helyet foglalt el a Fidesz országos választási listáján, függetlenül attól, hogy indult-e egyéni választókerületben, vagy sem.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?