Nem lesz fordított cukoráfa

agrarszektor.hu
Újra lepattant a magyar kérés Brüsszelről.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Brüsszel ismét elutasította Magyarország cukorra vonatkozó fordított áfa kérelmét - közölte csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca sajnálatosnak nevezte az Európai Bizottság elutasító döntését.

Brüsszel ismét elutasította Magyarország cukorra vonatkozó fordított áfa kérelmét - közölte csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca sajnálatosnak nevezte az Európai Bizottság elutasító döntését.

A minisztérium emlékeztet arra, hogy a Bizottság folyamatosan hangoztatja az áfacsalások megakadályozásának szükségességét illetve a feketegazdaság elleni küzdelem kiemelt szerepe mellett érvel. Ennek ellenére azonban az EB elutasította a fordított adózásra vonatkozó derogációs kérelmeket.

"A hivatalos statisztikák egyértelműen jelzik, hogy a cukorkereskedelemben jelentős az áfacsalásra épített fiktív ügyletek aránya. Magyarország éppen az ágazatban tapasztalt komoly visszaélések megszüntetése érdekében kérte az Uniótól - normál és gyorsított eljárás keretében is - a fordított adózás bevezetésének lehetőségét" - írta a Nemzetgazdasági Minisztérium, mely szerint a fordított adózás a cukoriparban alkalmas módszer a csalások kiszűrésére és hozzájárulna a piac fehéredéséhez.

"Magyarország mindent elkövet a visszaélésekkel szembeni fellépések megerősítésére és az érintett ágazatok tisztaságának növelésére, éppen ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium újabb tárgyalásokat kezdeményez a fordított áfa-fizetés kiterjesztésének érdekében" - hangsúlyozza a közlemény.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?