Ennyit még soha nem költöttek gyümölcsre

agrarszektor.hu
Tavaly mintegy egymilliárd forinttal több jutott az iskolagyümölcs-program finanszírozására - közölte Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Összesen 2,72 milliárd forintot fizettek ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jelentős előrelépés történt tavaly az iskolagyümölcs-programban - értékelte az elmúlt évet az MVH. Tavaly ugyanis mintegy 2,72 milliárd forint, mintegy 1 milliárd forinttal több támogatást fizettek ki erre a célra.

Ennek pénzügyi hátterét a szaktárca rendeletmódosítása teremtette meg. Így nemcsak az általános iskola 1-4. évfolyamán, hanem az 5-6. évfolyamon tanuló gyermekek, valamint a nyolc évfolyammal működő középfokú nevelési-oktatási intézmények 1-2. évfolyamán tanuló gyermekek is a támogatás kedvezményezettjei lehettek.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) a program segítségével az iskolai tanulók egészséges táplálkozása mellett a helyi termelők tevékenységét is támogatja. Az iskolagyümölcs-programban a 2012/2013-as tanévben szállítási időszakonként átlagosan 341 ezer kisdiák, a 2013/2014-es tanévben pedig már 538 ezer tanuló kaphatott friss zöldséget, gyümölcsöt vagy zöldség- illetve gyümölcslevet.

A legkedveltebb termékek az alma, a körte és a különböző zöldség- és gyümölcslevek voltak, emellett még sárgarépa, paprika, paradicsom, szilva, földieper, nektarin és cseresznye került a gyermekek asztalára - közölte az MVH.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58