Mindenki behajtásra számíthat, ha 50 ezernél többel tartozik

agrarszektor.hu
Behajtja az elmaradt tagdíjakat legnagyobb adósaitól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A köztestület ehhez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködését is igénybe veszi. A NAK mintegy 4 milliárd forinthoz akar hozzájutni azoktól, akik 50 ezer és 4 millió forint közötti tagdíjtartozást halmoztak fel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megkezdi az elmaradt tagdíjak behajtását a NAK, az egyenlegértesítőket a tartozásról várhatóan december közepéig kapja meg a 10 ezer legnagyobb adós - közölte Darabos Tamás, a NAK főigazgatója. A kamara összesen mintegy 4 milliárd forint, 3-4 év alatt be nem fizetett tagdíjat kíván behajtani. Nagy adósnak az számít, aki minimum 50 ezer, maximum 4 millió forint tagdíjat nem fizetett be a NAK-nak.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A tagdíjak elmaradása miatt mintegy egyévnyi tagdíj-bevételi hiánya keletkezett a kamarának, a pénzhez most az adóhatóság segítségével kívánnak hozzájutni - tette hozzá a főigazgató. Az MTI kérdésére elmondta: az idén mintegy 4,2 milliárd forint tagdíjbevétellel kalkulálnak, mintegy 410 ezer tagtól. A számítások szerint ebből várhatóan mintegy 3,9 milliárd forint folyik be.

A legkisebb tagdíj összege 2 ezer forint, ennyit több mint 200 ezer tag fizet, a legnagyobb összeg évi 1 millió forint. A tagdíj az árbevétellel arányos. A tagok 80 százaléka évente eleget tesz kötelezettségének, mintegy 20 százalék azonban nem. A tagdíjfizetés kikényszerítésével a közös teherviselést szeretné erősíteni - hangoztatta a főigazgató.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?