Könnyíti a tagdíjfizetést az agrárkamara

agrarszektor.hu
Idéntől kedvezményesebben rendezhetik elmaradt tagdíjaikat az agrárkamarai tagok. Megszüntethetik tagságukat azok a vállalkozások, amelyek nem folytatnak tényleges agrárgazdasági tevékenységet, de alapító okiratukban szerepel a mezőgazdasági tevékenység.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ez évtől azok a tagok, akiknek agrárgazdasági tevékenységből származó nettó árbevétele nem éri el a teljes árbevétel 33 százalékát, vagy külön kérelem esetén az 50 százalékát, kérhetik, hogy a tagdíjfizetési osztályba sorolás csak az agrárgazdasági tevékenységből származó árbevétel alapján történjen. A kedvezmény eddig 20 százalékos aránynál, külön kérelem esetén 25 százaléknál járt - közölte Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke.

A NAK küldöttgyűlése idén májusban határozott arról, hogy ha a tagságra kötelezett vállalkozás nem végez tényleges agrárgazdasági tevékenységet és ez év július 31-ig megszünteti tagságát, mentesülhet a tagjegyzékbe való bekerülés évét megelőző években esedékes tagdíj megfizetése alól. A küldöttgyűlés arról is döntött, hogy július 31-ig ismételten megnyílik a 2013-2016-os évekre a tagdíjalap arányosításának lehetősége, vagyis adott esetben akár több millió forintos tagdíjtartozást felhalmozó tagok néhány ezer forint tagdíj megfizetésével rendezhetik kötelezettségeiket. A NAK évente mintegy 5 milliárd forint tagdíjbevétellel kalkulál - tette hozzá Győrffy Balázs.

A NAK-nál a tagdíjbevallási időszak június 1-től július 15-ig tart, a tagdíj megfizetésének határideje pedig július 31. Nem kell bevallást tennie annak a mintegy 150 ezer őstermelőnek, akiknek előző évi árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02