Megint beleütközött a 303-as falba a forint

agrarszektor.hu
Csütörtök reggel megint 303-nál fordult meg a forint erősödése, és elkezdett esni a magyar deviza. Közben a dollár továbbra sem tér magához, a feltörekvő devizák viszont szenvednek - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel 303,38-nál állt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 256,2-nél járt a magyar deviza, míg a svájci frank 264,17 forintba került.

Megint beleütközött a 303-as falba a forint

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot. A tágabban vett feltörekvő piacon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,15 százalékot veszített, míg a dél-afrikai rand fél százalékkal gyengült.

A dollár továbbra sem tud magához térni, mindössze 0,1 százalékot tudott javítani az euróval szemben, így 1,184-nél járt a jegyzés. Közben a japán jen és az angol font minimális elmozdulással kezdték a napot.

Megint beleütközött a 303-as falba a forint

Ma elsősorban a Bank of England kamatdöntésére figyel a piac, a régióban pedig a cseh jegybank döntése lehet érdekes, miután már megjelentek olyan vélemények, hogy akár kamatot is emelhetnek Prágában. A nap második felében Amerikában jelenik meg pár mérsékelten fontos adat, például a gyáripari megrendelések állománya.

A címlapkép forrása: MTI/Bizományosi, Róla László

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?