Újra kezd lendületbe jönni a dollár, 260 közelében az árfolyam

agrarszektor.hu
A várttól kevésbé lendületesen nőtt a második negyedévben a német gazdaság, ez azonban már elég volt ahhoz, hogy az elmúlt hetekben euróvételi pozícióban ülő befektetők elkezdjék zárni azokat. Így a dollár erősödni tudott délelőtt a közös európai fizetőeszközzel szemben. Emiatt a dollár/forint jegyzések is újra a 260-as szintet közelítik alulról - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az elmúlt hetekben nagy menetelésen van túl az euró főként a dollárral szemben, amelyben a Trump-adminisztráció "bukdácsolásai" mellett a lendületes eurózóna gazdasági növekedés és az integráció mélyítésének tervei is szerepet játszottak. A jegyzések 1,19 felett is megfordultak augusztus elején, de nagyon közel jártunk az euró lendületének végéhez, pontosabban a dollár negatív periódusának végéhez. Azóta valóban kifulladt az euró és egy második erősödési kísérlet a múlt héten már 1,1850 körül elakadt, most pedig már 1,17 felé közelít az árfolyam. Ebben szerepe van a ma reggel közzétett, a várttól 0,7 százalékkal elmaradó német GDP-növekedési adatnak is, ugyanis ez is csökkenti az EKB gyors kilépésének esélyét a nagy ütemű pénznyomtatási programból.  

Emellett az amerikai Jackson Hole-i Fed-konferencia előtt óvatossági alapon szintén sok euróvételi pozíció záródhat, amelyek jelentős része még tekintélyes profitot mutathat. Az említett konferencián esélyes, hogy a Fed konkretizálja a mérlegfőösszege leépítésének terveit, ami a dollárt fűtheti.

Újra kezd lendületbe jönni a dollár, 260 közelében az árfolyam

A dollár újraéledő ereje a dollár/forint árfolyamban is látszik, amely újra elkezdett a 260-as szinthez közelíteni. Ma reggel 259,4 körül járt a kereskedés.

Újra kezd lendületbe jönni a dollár, 260 közelében az árfolyam

Az euró/forint közben stabil 304,3 körül bankközi piacon van, és amint láttuk a múlt héten, 303-ról határozottan gyengült a forint. Így ez tűnik első körben most is erős támasz szintnek az árfolyamban.

Újra kezd lendületbe jönni a dollár, 260 közelében az árfolyam

Címlapkép forrása: Thomas SAMSON / AFP

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?