260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést

agrarszektor.hu
Hétfő óta lényegében mozdulatlan a forint az euróval szemben a bankközi devizapiacon, a dollárral szembeni árfolyamot pedig maga a dollár világpiaci mozgása befolyásolja. A 260 közeli árfolyamban akár lényeges kilengést is hozhatnak azok a jelzések, amelyeket a piaci szereplők a Fed ma este 8-kor megjelenő legutóbbi kamatdöntésének szövegezéséből olvasnak ki - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egyelőre nem okozott komolyabb elmozdulásokat az euró/dollár árfolyamban a német alkotmánybíróság azon tegnap reggeli döntése, hogy az Európai Bíróságra továbbította azt EKB eszközvásárlási programjával kapcsolatos ügyet. A német testület szerint az EKB megsértette a saját mandátumára vonatkozó kereteket, amikor néhány évvel ezelőtt az eszközvásárlási program megindításáról döntött. Korábban a német alkotmánybíróság az EKB OMT nevű programját is az Európai Bíróságra küldte, de utóbbi elkaszálta azt, és erre most is megvan az esély.

Mindenesetre van olyan értelmezés a piacon, hogy ez a veszély még inkább arra szorítja majd az EKB-t, hogy minél előbb kezdje el a program leépítését és semmi esetre se gondolkodjon azon, hogy az egyes értékpapírokban 33 százalékról 50 százalékra emelje az EKB részesedésének felső korlátját (amivel hosszabb ideig tudná fenntartani a vásárlási programot). A euró/dollár kurzus tegnap délelőtt nem emiatt, hanem inkább a várttól minimálisan elmaradó német GDP-növekedési adat miatt süllyedt, majd az erős amerikai kiskereskedelmi forgalmi adat hatására átmenetileg 1,17 alá is benézett, ma reggel pedig 1,1730 körül jár a kereskedés.

260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést

A forint az euróval szemben hétfő reggel óta a nagyon szűk, 304-304,5-ös sávban ingadozik.

260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést

A dollár/forint jegyzések kissé a 260-as szint alatt ragadtak, de a Fed ma este megjelenő kamatdöntési jegyzkönyve lényeges lesz abból a szempontból, hogy mikor és milyen stratégia mentén tervezi leépíteni a felvásárolt hatalmas értékpapír állományát. Esélyes, hogy erről további lényeges információk a jövő heti Jackson Hole-i Fed-konferencia keretében hangzanak majd el.

260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58