A forintot nem hatotta meg az S&P döntése

agrarszektor.hu
Péntek este stabilról pozitívra javította a magyar adósbesorolás kilátását a Standard & Poor's, mely elsősorban a bankrendszer helyzetének javulásával indokolta a lépést. A forint hétfő reggel még nem reagált a kedvező hírre, továbbra is 304 körül jár az euró jegyzése, vagyis a jelek szerint a piac elhitte, hogy az MNB szükség esetén kész további lépésekkel lazítani - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A reggeli órákban 304,25 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag fillérre megegyezett a péntek esti árfolyammal. Vagyis a magyar deviza nem reagált érdemben arra, hogy az S&P meglepetésre pozitívra javította a kilátásunkat változatlan "BBB mínusz" besorolás mellett. A dollárral szemben 255 alá erősödött a forint, miután az amerikai deviza számottevően gyengült a múlt hét végén.

A forintot nem hatotta meg az S&P döntése

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,15 százalékos erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a cseh korona stagnálással indította a hetet. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,3 százalékot, míg a dél-afrikai rand 0,4 százalékot veszített értékéből.

A Fed pénteki Jackson Hole-i konferenciáján a világ két vezető jegybankára csalódást okozott, hiszen sem Janet Yellen, sem Mario Draghi nem árult el újabb részleteket a várható monetáris politikáról. Ennek ellenére a dollár ismét zuhanásba kapcsolt, új két és féléves mélypontra esett az euróval szemben, és egy hajszálra került az 1,20-as lélektani szinttől. Hétfő reggel 1,1933-nál járt a jegyzés, ami újabb 0,1 százalékos emelkedést jelentett.

A forintot nem hatotta meg az S&P döntése

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?