Tovább gyengül a forint, itt a 308-as euró

agrarszektor.hu
Folytatódik szerdán a forint fokozatos gyengülése, hiszen a reggeli 307 körüli euróval szembeni jegyzések délre csaknem 308-ig emelkedtek, ami egyhavi forintmélypontot jelent. Nem különösebben jó ma a hangulat a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, a régiós devizák is gyengülnek picit, közben pedig a magyar piacon a befektetők az MNB jövő keddi MNB döntésére készülnek és ez is gyengítheti a forintot - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Fokozatosan tovább gyengült ma délelőtt a forint, és az euróval szembeni jegyzések mostanra csaknem elérték a 308-as szintet, ami új egyhavi forintmélypontot jelent. Az euró/dollár közben stabilan 1,2000 közelében ragadt, így a dollár/forint jegyzések egyelőre 257 körül járnak a bankközi piacon. A régiós devizáknál is látszik egy kis gyengülés ma, a zlotyt az Európai Bizottsággal kapcsolatos szembenállás is gyengítheti valamelyest (tegnap továbblépett a bírósági reformmal kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás a második fázisba).

 

A forint versenytársai közül a cseh korona stagnált az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal erősödött, míg a dél-afrikai rand szintén 0,2 százalékkal értékelődött fel.

A dollár 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben, így 1,1988-nál jár a jegyzés. A hét elején érezhetően erősödött az amerikai deviza, így sikerült fokozatosan eltávolodnia az 1,20-as lélektani határtól. A japán jen közben 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

Kis lépésekkel gyengül a forint

Igazán fontos makroadatok ma sem érkeznek, a befektetők jórészt a holnapi svájci és brit kamatdöntésekre fókuszálhatnak.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?