Másfél havi mélyponton készül az MNB-döntésre a forint

agrarszektor.hu
Kis gyengüléssel kezdte a hetet a forint az egyébként kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, így az euróval szembeni jegyzések még inkább közel kerültek a 310-es kerek szinthez. Ez azt jelenti, hogy új másfél havi mélyponton várja a forint a keddi MNB kamatdöntést, amely lényeges változásokat is hozhat a monetáris politikai keretrendszerben. Az erre való felkészülés gyengíti az utóbbi egy hétben a forintot és ezzel láthatóan eltért a régiós devizák pályájától is - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A jegybankok hete vár ránk, ugyanis holnap az MNB, szerdán a Fed, csütörtökön pedig a Bank of Japan döntéseire lesz érdemes figyelni. A magyar jegybank kapcsán az irányadó ráta változatlanul hagyása mellett a kamatfolyosó alsó szélének további vágása (a negatív tartományon belül), illetve az irányadó eszközben való pénzelhelyezés mennyiségi korlátozása esélyes, igaz utóbbi még inkább jelképessé teszi majd az irányadó rátát a monetáris politikai keretrendszerben.  

A piac múlt héten már elkezdte árazni a még tovább lazuló magyar jegybanki monetáris politikát, ennek jegyében gyengült a forint is, pénteken már 309,5 körül járt a kereskedés, ma reggel pedig már 309,7-nél. Ez másfél hónapos forintmélypontot jelent.

Másfél havi mélyponton készül az MNB-döntésre a forint

A forint gyengülése (a dél-afrikai randot leszámítva) a régiós devizák között is intenzívnek számított, igaz ha az utóbbi két hónap teljesítményét nézzük, még mindig az egyik leginkább stabilnak számít.

Másfél havi mélyponton készül az MNB-döntésre a forint

Az euró/dollár árfolyam péntek este óta 1,1950 körül ragadt, de a forint gyengélkedése miatt a dollár/forint jegyzések tovább emelkedtek és ma reggel már újra 259 felett jártak. Az elmúlt hetekben nem véletlenül 252 körül fordult az árfolyam, még augusztus elején hívtuk fel rá a figyelmet, hogy itt húzódik egy nagyon erős támasz zóna és ez valóban meg is fordította az árfolyamot (újraindult a forintgyengülés).

Másfél havi mélyponton készül az MNB-döntésre a forint

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?