Majdnem öthónapos mélypontra került tegnap a forint

agrarszektor.hu
A hét elején május közepe óta nem látott szintre emelkedett az euró-forint jegyzés, miközben a dollár megállíthatatlanul erősödik tovább látszólag különösebb hír nélkül. Persze ebben az euró gyengülése legalább ennyire benne van, legújabban például a katalán népszavazás miatt ütötték meg az európai devizát - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A forint minimális, 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a keddi napot, de így is 312 felett jár az euró jegyzése. Tegnap egészen 312,5-ig emelkedett az euró-forint jegyzés, amire május közepe óta nem volt példa, vagyis négy és fél hónapos mélyponton járt a magyar deviza. A dollárral szemben kedd reggel 266,56-nál jártunk, amihez hasonló árfolyamra szintén nem volt példa július óta.

Majdnem öthónapos mélypontra ütötték tegnap a forintot

A forint versenytársai közül a lengyel zloty gyakorlatilag stagnálással kezdte a napot, míg a cseh korona 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,3 százalékkal gyengült a dollár ellenében, akárcsak a török líra és a dél-afrikai rand.

A dollár tovább erősödik az euróval szemben, és az újabb 0,2 százalékos javulást követően már az 1,17-es szintet közelíti a jegyzés. Ezzel az utóbbi egy hónapban már 1,3 százalékkal erősödött a dollár, pedig a fundamentumok látszólag változatlanok. Legutóbb a hétvégi katalán népszavazás okozott egy kis eurógyengülést, de alapvetően egyelőre ez sem módosított a kilátásokon.

Majdnem öthónapos mélypontra ütötték tegnap a forintot

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02