Közelít a 312-höz a forint

agrarszektor.hu
Péntek reggel sem mozdult érdemben a forint az euróval szemben, így már napok óta a 312-es szinten mozog a jegyzés. Közben a dollár 1,17 alá erősödött vissza az euró ellenében, és ma reggel is folytatja a kapaszkodást - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A forint 311,75-nél kezdi a napot az euróval szemben, ez alig maradt el a csütörtök esti szinttől. A dollár jegyzése 266,3 körül járt, míg a svájci frank 271,95 forintba került. Az utóbbi napokban a forint a 312-es árfolyamot kerülgeti az euróval szemben, onnan nem nagyon tud elszakadni egyik irányba se.

Most éppen a 312-höz vonzódik a forint

A versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is a forinthoz hasonlóan minimális mértékben erősödött az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, akárcsak a török líra, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

A dollár tegnap ismét erősödött az euróval szemben, így 1,17 alá esett vissza az árfolyam. Ma reggel 0,1 százalékos további javulást mutat az amerikai deviza, így 1,1695 körül jár a keresztárfolyam. A japán jen eközben 0,15 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,3 százalékot veszített érékéből.

Most éppen a 312-höz vonzódik a forint

A makroadatok közül ma elsősorban a délután érkező amerikai munkaerőpiaci statisztikára figyelnek a befektetők, emellett magyar idő szerint este több Fed-döntéshozó is megszólal.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?