Ma sem jött össze a forintgyengítés az MNB-nek

agrarszektor.hu
Hiába próbálkozott Nagy Márton pénteken megint verbális intervencióval, annak hatása nem sokáig tartott ki, délutánra ismét erősödésbe kapcsolt a forint. Közben az amerikai infláció megjelenése után tovább esik a dollár - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagyot esett az elmúlt percekben a dollár az euróval szemben miután az amerikai infláció elmaradt a várttól. Az 1,1865 körüli érték most 0,3 százalékos euróerősödést jelent tegnaphoz képest.

A lengyel zloty a forintnál is jobban muzsikál, már fél százalékkal erősödött ma az euróval szemben, miközben a cseh korona 0,2 százalékot javított.


Átmeneti megingás után délutánra megint erősödött a forint, vagyis Nagy Márton szavainak hatása sem tartott sokáig. Most 308,2-nél járunk az euróval szemben, ami 0,2 százalékos forinterősödést jelent tegnaphoz képest.

A dollárral szemben 260,6-ig erősödött vissza a forint, ez 0,2 százalékkal alacsonyabb a csütörtök esti szintnél az amerikai deviza gyengülése miatt. A svájci frank pedig eközben 267,3 forintba került.

Lassan megint fejfájást okozhat a forint az MNB-ben

A feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel szintén kicsit visszaesett a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal erősödött, míg a dél-afrikai rand szintén 0,2 százalékot javított.

A mai makroadatok közül a délután érkező amerikai kiskereskedelmi forgalom és az infláció okozhatnak kilengéseket a piacon, majd magyar idő szerint este több Fed-döntéshozó is megszólal.

A címlapkép forrása: Todoroff Lázár/Portfolio

 

NEKED AJÁNLJUK
Megszólalt a Lidl a húsbotránnyal kapcsolatban
Élelmiszer

Megszólalt a Lidl a húsbotránnyal kapcsolatban

Az elmúlt évek eseményei komoly hatással voltak az élelmiszer-kiskereskedelmi piac működésére, és ez az oka annak, hogy az áruházlánc kínálatában elérhetők import húsok is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?