Hirtelen gyengülni kezdett a forint az MNB-közlemény miatt

agrarszektor.hu
Kismértékű gyengüléssel kezdett kedd reggel a forint az euró ellenében, nagyobb mozgást azonban csak az MNB kamatdöntő ülését követően kiadott közlemény idézett elő. A közlemény tartalma miatt az euró-forint jegyzés hirtelen 309 fölé ugrott - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Minimális gyengüléssel kezdte a rövid hetet a forint, 308,27-nél járt az euró jegyzése, az MNB-közlemény hatására azonban hirtelen gyengülni kezdett a forint, és már 310-hez közelít a forint-euró árfolyam. A dollárral szemben 265,85-nál járunk, míg a svájci frank 266,1 forintba kerül. 

Az MNB lendítheti ki a holtpontról a forintot

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel minimálisan erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal erősödött, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot.

Az euró az elmúlt napok gyengülése után kicsit korrigált ma reggel, és 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, így 1,1761-nél járt az árfolyam. A japán jen eközben 0,1 százalékos gyengülést mutatott a dollár ellenében, míg az angol font 0,1 százalékkal erősödött.

Az MNB lendítheti ki a holtpontról a forintot

A ma megjelenő makroadatok közül a beszerzési menedzserindexek érdemelnek említést, de a nemzetközi színtéren is jórészt egy kamatdöntésre várnak a befektetők, ugyanis csütörtökön az EKB bejelentése megmozgathatja a piacot.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?