Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

agrarszektor.hu
Továbbra sem tud egyik irányba sem elmozdulni a forint az euróval szemben, a 308-310 közötti szűk sáv erős támasznak tűnik az árfolyamban. A dollár viszont az utóbbi napokban 1,22 alá tudott visszakapaszkodni, és csütörtök reggel is tovább erősödött - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel a forint 308,58-nál állt az euróval szemben, ami minimális elmozdulást jelent szerda estéhez képest. A forint az utóbbi napokban nagyon úgy tűnik, hogy beragadt a 308-310-es sávba, és onnan egyik irányba sem tud elmozdulni. A dollárral szemben 253,07-nél állt a magyar deviza, míg a svájci frank 262,22 forintba került.

Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, és ma egyelőre a feltörekvő devizák esetében sem látunk jelentős mozgást. Az utóbbi napokban megint nagyot gyengülő török líra például 0,15 százalékkal kapaszkodott vissza a dollárral szemben, ezzel az utóbbi egy hétben "már csak" egy százalékos esést mutat. Az orosz rubel minimális gyengüléssel kezdte a napot, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékot veszített a dollár ellenében.

Az euró-dollár esetében már-már úgy tűnt, hogy csak felfelé lehet az irány, aztán az utóbbi pár napban előbb megtorpant az euró erősödése, majd óvatos korrekció kezdődött. Ez folytatódik csütörtök reggel is, a dollár 0,2 százalékkal 1,2188-ig kapaszkodott vissza. A japán jen eközben 0,15 százalékkal gyengült az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,3 százalékot veszített.

Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?